Що вибрати: холодильну шафу чи морозильну скриню?

Що вибрати: холодильну шафу чи морозильну скриню?

Що таке холодильна шафа та де її застосовують?

Холодильна шафа є одним з найпопулярніших і затребуваних видів обладнання для охолодження, демонстрації та зберігання продуктів.
Таке обладнання має основні переваги:
  1. функціональність
  2. місткість
  3. компактність

Яку холодильну шафу вибрати?

Для того, щоб зрозуміти, яку шафу вибрати для того чи іншого закладу, потрібно розібратися які бувають види такого устаткування. За різними критеріями розрізняють такі види:

За конструкцією дверей 

  • зі скляними прозорими дверцятами
  • з глухими металевими дверима

За призначенням

  • для бару
  • для кондитерських виробів
  • для магазину
  • для вина
  • для аптек
  • для кухні

За температурним режимом

  • середньотемпературні - діапазон температур 0 ... + 7 ° C
  • низькотемпературні - діапазон температур 0 ... -25 ° C
  • комбіновані (універсальні) - в залежності від потреби можуть працювати як середньо температурні, так і як низькотемпературні

На що ще варто звернути увагу при виборі холодильного шафи

Важливий критерій у виборі холодильної техніки є розташування компресорно-конденсаторного агрегату. Він може розташовуватися внизу або вгорі.
При покупці холодильної шафи потрібно враховувати корисний об'єм (він може бути від 35 л до 1600 л).
Клас енергозбереження - чим вищий клас, тим економічнішою в експлуатації буде техніка, але при цьому буде дорожче коштувати.
Особливості конструкції - розташування і кількість полиць.
Матеріал корпусу - може бути з нержавіючої або оцинкованої сталі.
Дизайн. Можна замовити холодильні шафи під інтер'єр свого помешкання. Це дуже цікаво для мереж супермаркетів і стильних ресторанів.

Що таке морозильна скриня і де її застосовують

Морозильна скриня - дуже популярний і функціональний вид холодильного обладнання. Він широко застосовується в торгівлі та громадському харчуванні для зберігання раніше заморожених чи охолоджених продуктів харчування і напівфабрикатів. Крім зберігання і підтримки необхідної температури продуктів, таке обладнання часто використовується для презентації продуктів і залучення покупців завдяки цікавому дизайну і реклами на корпусі.

Як вибрати морозильну скриню?

При виборі такої техніки слід звернути увагу на такі критерії:
  • Місткість. Обсяг скрині може бути від 140 до 650 і більше літрів.
  • Кількість відсіків. Може бути 1 або 2.
  • Температура. Звичайна скриня тримає температуру від - 9 до -24 ° С. Але є і спеціальні моделі, які підтримують температуру до -45 ° С.
  • Кліматичний клас. Залежно від кліматичних умов, в яких використовується обладнання, виділяють три класи. Клас 3 - при температурі + 25 ° С Клас 4 - при температурі + 30 ° С Клас 5 - при температурі + 40 ° С
  • Комплектація. Може бути оснащена кошиками, додатковими датчиками і термометрами.
  • Тип управління. Електромеханічний (поворотний) або сенсорний.
  • Тип кришки. Морозильна скриня може мати як прозору скляну, так і глуху металеву або пластикову кришку. У свою чергу прозора кришка може бути з прямим або гнутим склом.

Яке обладнання краще?

Вибираючи обладнання для магазину або HoReCa, потрібно з'ясувати для яких саме потреб буде використана та чи інша техніка. Тобто, важливо розібратися, чи існує необхідність тільки в суто холодильному обладнанні чи в процесі роботи потрібно буде користуватися морозильної технікою. Виходячи з потреб, переваг та економічної вигоди, можна вибрати відповідне обладнання. Потрібно тільки пам'ятати, що у холодильної шафи і морозильної вітрини різні функції і характеристики. І замінити один вид техніки іншим неможливо. Тому для повноцінного функціонування магазину або закладів громадського харчування необхідно мати і холодильну шафу (і не одну, а для різних продуктів), і морозильну скриню або вітрину.