Як правильно підібрати якісне холодильне обладнання

Як правильно підібрати якісне холодильне обладнання

Жодне підприємство громадського харчування не обходиться без холодильного обладнання. Продаж покупцям продуктів харчування не обходиться без їх зберігання при певній температурі що допомагає здійснити холодильне обладнання.

Яке обладнання вибирати для підприємства громадського харчування?

Єдиним однозначною відповіддю на поставлене запитання буде - якісне обладнання. Справа в тому, що якщо обладнання для підприємства громадського харчування буде обладнано неякісної технікою, то зростає ризик поломок в процесі роботи і неможливості здійснювати свою діяльність, що загрожує втратами фінансів, упущеною вигодою.

Холодильне обладнання належної якості буде працювати справно навіть при повному навантаженні, коли потік руху товару максимальний. Якісне обладнання (нехай навіть БУ) здатне впоратися з будь-яким поставленим завданням.

Як вибрати якісне обладнання, яке вже було у використанні

Нерідко підприємці замислюються над питанням економії коштів при відкритті бізнесу громадського харчування. Економити на якості своїх послуг не хоче ніхто. Тому під статтю економії потрапляє, як правило, холодильне обладнання.

Але не можна економити на якості обладнання. Якісне обладнання можна купити дешевше, якщо воно побувало в використанні, але продовжує перебувати в робочому стані.

При виборі холодильників БУ слід звертати увагу на такі фактори: 

  1. стан внутрішнього простору холодильника,
  2. шум,
  3. видаваний при роботі,
  4. відсутність слідів ремонту і заправок.

Якщо при роботі компресор сильно шумить, то, швидше за все, його поршень зовсім зношений, і дуже скоро буде потрібно заміна компресора. Якщо холодильник заправляли, то, можливо, система холодоагенту негерметична, і скоро буде потрібно ремонт. По внутрішньому простору холодильника відразу буде зрозуміло, дбайливо його використовували.

На закінчення можна сказати, що і холодильники бу можуть добротно послужити для забезпечення громадського харчування свіжими продуктами. Важливо тільки уважно вибирати хороше обладнання.