11 моделей холодильного обладнання для барів

11 моделей холодильного обладнання для барів

Вирішили відкрити підприємство громадського харчування? Необхідно не тільки продумати бізнес-стратегію, вибрати гарне місце, але і оснастити своє кафе або бар професійним обладнанням (тепловим, холодильним та ін.). Багато в чому саме від нього буде залежати успіх роботи.

Наприклад, холодильне обладнання для бару і ресторану забезпечить не тільк збереження продуктів, але і їх свіжість. Така техніка дозволить готовим стравам виглядати апетитно, залучаючи погляди клієнтів. Крім того, вона забезпечує технологію виробничого процесу - використовується при переробці овочів, птиці, риби та ін. Втрата смаку - мінімальна. Бутерброди, десерти, салати будуть довгий час готовими до вживання. Це важливо як для статусного ресторану, так і для суші-бару, звичайного фаст-фуду, їдальні.

Також є холодильні шафи, в яких передбачена шокова заморозка. Вони дозволяють швидко зменшити температуру. Завдяки цьому продукти мають більш довгий термін зберігання і залишаються свіжими. У ресторані або барі знадобляться і холодильні кондитерські шафи, охолоджувальні вітрини. З їх допомогою можна демонструвати відвідувачам готові страви. Якщо в кафе харчуються за «шведським столом», без такого холодильного обладнання не обійтися, як і без фризерів, льдогенераторов, охолоджувачів соків.

Перш ніж купити холодильну шафу, необхідно визначитися зі:

Способом установки. Холодильне обладнання для ресторану може бути пристінним, острівним, або настільним вбудованим. Наприклад, міні-бари і льдоміксери слід віднести до настільного обладнання, а морозильні / холодильні шафи частіше бувають настінними або острівними.

Температурним режимом. Низькотемпературні пристрої, призначені для заморозки, працюють в діапазоні від -5 до -27 градусів. Що стосується среднетемпературних, то вони мають градацію температур від -5 до +10 градусів.

Призначенням. Наприклад, для пивного бару більше потрібні демонстраційні холодильні системи, ніж морозильні шафи, як для магазина. В цілому ж вибір широкий: ларі, вітрини, міні-бари, льодогенератори, сокоохолоджувачі тощо.

Призначаються для охолодженої продукції. Також є комбіновані установки, що працюють як при середніх, так і при низьких температурах.

Ціною. Безумовно, ультра-бюджетні варіанти - не найкращий вибір. Купуючи китайську продукцію, потрібно бути готовим до її заміни максимум через 1-2 роки. Статистика говорить про те, що холодильне обладнання для ресторану в день відкривають до 300 разів, і це навантаження можуть витримати тільки якісні пристрої.

Фірмою-виробником. Придбати барне обладнання в Україні не складе труднощів. На ринку пропонують продукцію різні компанії. Одна з них - «Технохолод». Це український виробник, більше 17 років займається виготовленням і продажем холодильного обладнання з доставкою в будь-яке місто (Київ, Дніпро, Харків, Запоріжжя та ін.).

При виборі холодильного обладнання найкраще звернутися до фахівців тієї фірми, де ви здійснюєте покупку. Вони підкажуть, які варіанти оптимально підходять в конкретному випадку. Сучасні пристрої не тільки забезпечать правильний режим зберігання продуктів, але допоможуть досягти певної економії - як по енергоспоживанню, так і по відношенню до займаної площі. Головне, з чим повинен визначитися власник бізнесу, - це реальні потреби установи.

Холодильне обладнання для бару і ресторану: популярні моделі

Визначаючись з відповідним рішенням для свого ресторану, кафе або бару, слід врахувати експлуатаційні характеристики, вартість, особливості конструкції і дизайн пристроїв. Так ви не прогадаєте з вибором.


Холодильні шафи серії «Мічиган»


Це холодильне обладнання для бару і ресторану, яке призначається для презентації молочної продукції, солодощів, прохолодних напоїв. Має чотири містких полки. У пристрої передбачені рекламне підсвічування, дистанційний пульт управління. 

При необхідності холодильну шафу укомплектують посиленими полицями. Облицювання може бути виконано з нержавіючої сталі.


Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Стиль Прованс


Для ефектної демонстрації всіляких чізкейков, тортиків і інших десертів відмінно підходить модель «Арканзас-R», виконаний в стилі «прованс». Передбачено вітражне скло, система п'яти обертових полиць (діаметр 575 мм), виконано з нержавіючої сталі демонстраційна частина. 


Це обладнання відмінно підійде для використання в кафе, кондитерському магазині, барі чи ресторані.


Шафа холодильна прозора - Арканзас


Призначається для презентації різних кондитерських виробів, а також всілякої молочної продукції, охолоджених напоїв. У цьому пристрої використовується динамічна система подачі холоду. Відмінна особливість даного агрегату - наявність з чотирьох сторін склопакетів, що збільшує кут оглядовості. Кольорове виконання в базовій комплектації - біле. 

Для корпуса пристрою використана оцинкована сталь з якісним полімерним напиленням.


Холодильні шафи серії «Канзас»


Агрегат може бути підключений до виносної системи. Є два варіанти виконання: 1200 і 800 літрів. Двері можуть бути розпашними/розсувними. Пристрої з серії «Канзас», як і «Мічиган», використовується для демонстрації охолоджених напоїв, молочних продуктів і солодощів. 

Поличок тут більше - цілих 8, що дозволяє розмістити більше продукції для презентації і продажу.



Вітрина холодильна «Дакота» кондитерська


Ширина презентаційної площі - 580 мм. Завдяки системі охолодження динамічного виду повітря буде рівномірно розподілятися по всій площі вітрини. Це пристрій класу «Люкс». «Дакота» оптимально підходить для використання в кафе, а також в торгових точках невеликій площі. Це обладнання дозволить виставляти готові кондитерські вироби, а також інші товари.

«Дакота» йде в різних виконаннях (є кілька кольорів ДСП), є можливість використання декоративних елементів.





Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Стиль Хай-Тек


У базовому виконанні передбачено 5 поличок з загартованого скла. Завдяки модулю обертання і вітражному склу, забезпечується ідеальний огляд. Це холодильне обладнання для бару, кондитерських магазинів, ресторанів. Призначається для презентації солодощів: апетитних десертів, тортів. 

Можна встановлювати температуру від +3 до +10 градусів. Устаткування йде в бронзовому кольорі.




Холодильна кондитерська шафа «Арканзас-R»


Вибираючи холодильне обладнання для бару, варто звернути увагу на модель «Арканзас-R». Завдяки поєднанню декількох полиць, модуля обертання і вітражних стекол, забезпечується ідеальна презентація кондитерської продукції. Автоматично перестає рухатися при відкритті дверцят. 

Агрегат має динамічну систему подачі холоду. Йде в бронзовому кольорі.


Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Український стиль


Виконана в українському стилі холодильна кондитерська шафа з серії Арканзас-R, - відмінний варіант для презентації солодощів - десертів, тортів. Завдяки склу «панорама», містким полкам і модулю обертання можна ефектно представити клієнтам продукцію. 

Ця холодильна шафа добре виглядає в комплекті з вітриною «Дакота».





Холодильна кондитерська шафа «Арканзас-R Стиль Модерн»


Ця холодильна шафа «Арканзас-R» має привабливий зовнішній вигляд, гармонійно доповнить інтер'єр приміщення елементами модерну. Призначається для презентації десертів, тортиків в кафе, барах, ресторанах тощо. Використовується динамічний режим подачі холоду для забезпечення свіжості продукції протягом тривало часу. 

Є можливість приєднання пристрою до автономного постачання холоду.


Шафа холодильної серії - Арканзас


Особливість конструкції - це 2-сторонній огляд (стінки агрегату зроблені зі скла). Використовується для презентації і продажу молочних продуктів, солодощів та різних напоїв. Може приєднуватися до автономного постачання холоду. 

У базовому варіанті йде 4 або 8 поличок. Якщо потрібно, можна встановити додаткові.



Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Стиль Класик


Демонструвати і продавати тортики, чізкейк інші солодощі стане простіше з моделлю Арканзас-R, виконаної в класичному стилі. Це один з кращих варіантів як за зовнішнім виглядом, так і по надійності, функціональності. 

Як і інші холодильні шафи з цієї серії, має вітражне скло, а також модуль обертання поличок і пр.