Холодильне обладнання - невід'ємний атрибут сучасності

Холодильне обладнання - невід'ємний атрибут сучасності

Цей термін зазвичай застосовується до всіх технічних пристроїв різної конфігурації і розмірів, які використовуються для таких цілей:
  • охолодження продуктів до потрібної температури
  • заморозка
  • зберігання продуктів протягом певного терміну
  • демонстрації і продажу охолоджених продуктів і напоїв
Яке буває холодильне обладнання?
Залежно від сфери застосування обладнання для охолодження та заморозки ділиться на 3 основних види:
  1. побутове
  2. промислове
  3. торгове

Для побутового використання

Побутовий вид холодильного обладнання призначений для охолодження, заморозки і зберігання продуктів і готових страв. До такого обладнання відносяться холодильники та морозильні камери. Вони можуть бути як окремим агрегатом, так і поєднаним, який являє собою двокамерний холодильник. Останній апарат є найбільш популярним і затребуваним. Як правило, побутові холодильні та морозильні камери мають невелику потужність і розмір у порівнянні з промисловим і торгівельним і технологічним устаткуванням.
Холодильне обладнання промислового призначення застосовується на великих і невеликих підприємствах, що виробляють продукти харчування. Таке обладнання набагато могутніше і більше за розміром, ніж побутове і торгове. До промислового виду такої техніки відносять:
  • повітроохолоджувачі
  • холодильні камери
  • морозильні камери
  • холодильні агрегати
  • компресори
  • конденсатори
Торгівля і HoReCa
Торгівельне холодильне обладнання являє собою агрегати середньої та невеликої потужності, різноманітних конфігурацій і розмірів. Воно призначене для короткочасного зберігання і демонстрації продуктів харчування і готових страв. 
Воно широко використовується в торгових точках (магазинах, супермаркетах, ринках, кіосках і т.д.), а також в закладах громадського харчування (ресторанах, кафе, барах, фаст-фудах і т.д.).
Холодильне обладнання для магазинів буває таких видів:
  • холодильні вітрини
  • морозильні вітрини
  • холодильні шафи
  • холодильні пристінні гірки
  • бонети низькотемпературні

Холодильні та морозильні вітрини

Холодильні вітрини представляють собою обладнання для зберігання і демонстрації продуктів харчування в торговельних залах магазинів, супермаркетів і кафе. Вони можуть бути як стандартної форми і бути звичайним холодильним агрегатом, так і можуть дуже красивим і незвичайним елементом дизайну інтер'єру закладу.
Морозильні вітрини використовуються в основному в супермаркетах або магазинах. Як правило, в супермаркетах використовуються спеціальні морозильні вітрини великого розміру, які вміщають велику кількість заморожених продуктів і напівфабрикатів. Вони мають високу потужність і температуру заморозки, завдяки чому продукти в них зберігаються тривалий термін. У невеликих магазинах, кафе і кіосках зазвичай використовують меншу версію обладнання - морозильні ларі. У них зручно зберігати і демонструвати морозиво і напівфабрикати.
Холодильні шафи використовуються в кафе, ресторанах і торгівлі для продажу і демонстрації охолоджених раніше продуктів харчування, готових страв та напоїв. Часто виробники різноманітної продукції використовують їх для розміщення реклами. Більшість закладів громадського харчування та великі супермаркети замовляють холодильні шафи під дизайн інтер'єру свого приміщення. Виробники такого обладнання йдуть в ногу з часом і пропонують велику різноманітність форм, розмірів і кольорів шаф. Завдяки цьому, будь-який заклад може вибрати для себе відповідний варіант, виходячи з вимог і побажань.