Замороження продуктів

Замороження продуктів

Свіжі ягоди (малина, полуниця, ожина і т.д.). Щоб заморозити ягоди, їх необхідно добре промити, висушити і розкласти на підносі рівним шаром. Піднос з ягодами поміщаємо в морозильну камеру. Через 8-9 годин ягоди слід перекласти в пакет і відправити в морозилку на зберігання. А коли настане необхідність, дістати потрібну кількість і залишити розморожуватись при кімнатній температурі.

Зелень (кріп, петрушка і т.д.). Зелень промити, просушити, нарізати дрібно і розкласти в поліетиленові пакети. Помістити в морозилку. Заморожену зелень можна класти в перші страви, попередньо не розморожуючи.

Тісто (дріжджове, листове). Тут все просто. Берете тісто, кладете його в пакет і в морозилку. Тісто після розморожування не втрачає своїх властивостей.

Вершкове масло (маргарин). Це продукти, які чудово зберігаються в морозильній камері. І більш того, від холоду вони стають ще кращими.

Свіжа морква. Необхідну кількість промити і натерти на крупній тертці. Просушити, розкласти по пакетах і в морозилку. Заморожену моркву можна використовувати в зажарці для борщу чи супу.

Хліб. Як не дивно, але хліб теж можна заморожувати. Його треба порізати на тоненькі шматочки і покласти в фольгу.