Компресори холодильні: призначення та принцип роботи сучасних моделей

Компресори холодильні: призначення та принцип роботи сучасних моделей

Такий пристрій за рахунок різниці створюваного тиску перекачує пару з випарника у конденсатор, щоб холодагент повернувся в рідкий стан. В даний час найбільш популярними і поширеними типами компресорів є: поршневі, спіральні, ротаційні, центробежні та вітрові моделі.

Більшість поршневых холодильних компрессорів виконують свої функції завдяки електричному двигуну, який обладнаний вертикальним валом і має внутрішню підвіску. Вібрації передаються кожуху, встановленому в основі шафи-холодильника. Такий варіант відрізняється простотою та надійністю, а також має великі габарити.

Спіральні зразки задіяні не тільки в сучасних морозильних камерах, але й у багатьох галузях промисловості.

Ротаційні екземпляри виробляють постійні потоки пари, що значно знижує вібрації і шум. Механізм оснащений циліндровим ротором зі сталі, що утворює камери.

Центробіжні холодильні компресори мають безліч переваг: невелика маса й габаритний розмір; відсутність інерційних сил; простота конструкції; підвищенная надійність. Крім того, у хладагенті знижено кількість масла, є можливість з'єднання з двигуном, щоб збільшити швидкість. Основной минус - невисока продуктивність, що пояснюється низьким коефіцієнтом корисної дії.

Гвинтові модифікації. Принцип роботи полагає в здійсненні процесу стиснення пари, яка всосується. Там є система регулювання для вибору рівня продуктивності. Двигун надійно захищений від хімічного впливу внутрішніх середовищ.