11 моделей холодильного обладнання для барів
18.02.2019 | Петро Петренко
Вирішили відкрити
підприємство громадського харчування? Необхідно не тільки продумати
бізнес-стратегію, вибрати гарне місце, але і оснастити своє кафе або бар
професійним обладнанням (тепловим, холодильним та ін.). Багато в чому саме від
нього буде залежати успіх роботи.
Наприклад,
холодильне обладнання для бару і ресторану забезпечить не тільк збереження
продуктів, але і їх свіжість. Така техніка дозволить готовим стравам виглядати
апетитно, залучаючи погляди клієнтів. Крім того, вона забезпечує технологію
виробничого процесу - використовується при переробці овочів, птиці, риби та ін.
Втрата смаку - мінімальна. Бутерброди, десерти, салати будуть довгий час
готовими до вживання. Це важливо як для статусного ресторану, так і для
суші-бару, звичайного фаст-фуду, їдальні.
Також є
холодильні шафи, в яких передбачена шокова заморозка. Вони дозволяють швидко
зменшити температуру. Завдяки цьому продукти мають більш довгий термін
зберігання і залишаються свіжими. У ресторані або барі знадобляться і
холодильні кондитерські шафи, охолоджувальні вітрини. З їх допомогою можна
демонструвати відвідувачам готові страви. Якщо в кафе харчуються за «шведським
столом», без такого холодильного обладнання не обійтися, як і без фризерів,
льдогенераторов, охолоджувачів соків.
Перш ніж купити холодильну
шафу, необхідно визначитися зі:
Способом
установки. Холодильне обладнання для ресторану може бути пристінним, острівним,
або настільним вбудованим. Наприклад, міні-бари і льдоміксери слід віднести до
настільного обладнання, а морозильні / холодильні шафи частіше бувають
настінними або острівними.
Температурним
режимом. Низькотемпературні пристрої, призначені для заморозки, працюють в
діапазоні від -5 до -27 градусів. Що стосується среднетемпературних, то вони
мають градацію температур від -5 до +10 градусів.
Призначенням.
Наприклад, для пивного бару більше потрібні демонстраційні холодильні системи,
ніж морозильні шафи, як для магазина. В цілому ж вибір широкий: ларі, вітрини,
міні-бари, льодогенератори, сокоохолоджувачі тощо.
Призначаються для
охолодженої продукції. Також є комбіновані установки, що працюють як при
середніх, так і при низьких температурах.
Ціною. Безумовно,
ультра-бюджетні варіанти - не найкращий вибір. Купуючи китайську продукцію,
потрібно бути готовим до її заміни максимум через 1-2 роки. Статистика говорить
про те, що холодильне обладнання для ресторану в день відкривають до 300 разів,
і це навантаження можуть витримати тільки якісні пристрої.
Фірмою-виробником.
Придбати барне обладнання в Україні не складе труднощів. На ринку пропонують
продукцію різні компанії. Одна з них - «Технохолод». Це український виробник,
більше 17 років займається виготовленням і продажем холодильного обладнання з
доставкою в будь-яке місто (Київ, Дніпро, Харків, Запоріжжя та ін.).
При виборі
холодильного обладнання найкраще звернутися до фахівців тієї фірми, де ви
здійснюєте покупку. Вони підкажуть, які варіанти оптимально підходять в
конкретному випадку. Сучасні пристрої не тільки забезпечать правильний режим
зберігання продуктів, але допоможуть досягти певної економії - як по
енергоспоживанню, так і по відношенню до займаної площі. Головне, з чим повинен
визначитися власник бізнесу, - це реальні потреби установи.
Холодильне обладнання для бару і ресторану: популярні моделі
Визначаючись з відповідним рішенням для свого ресторану, кафе або бару, слід врахувати експлуатаційні характеристики, вартість, особливості конструкції і дизайн пристроїв. Так ви не прогадаєте з вибором.
Холодильні шафи серії «Мічиган»
Це холодильне обладнання для бару і ресторану, яке
призначається для презентації молочної продукції, солодощів, прохолодних
напоїв. Має чотири містких полки. У пристрої передбачені рекламне
підсвічування, дистанційний пульт управління.
При необхідності холодильну шафу укомплектують посиленими полицями. Облицювання
може бути виконано з нержавіючої сталі.
Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Стиль Прованс
Для ефектної демонстрації всіляких чізкейков, тортиків і інших десертів відмінно підходить модель «Арканзас-R», виконаний в стилі «прованс». Передбачено вітражне скло, система п'яти обертових полиць (діаметр 575 мм), виконано з нержавіючої сталі демонстраційна частина.
Це обладнання відмінно підійде для використання в кафе, кондитерському
магазині, барі чи ресторані.
Шафа холодильна прозора - Арканзас
Призначається для
презентації різних кондитерських виробів, а також всілякої молочної продукції,
охолоджених напоїв. У цьому пристрої використовується динамічна система подачі
холоду. Відмінна особливість даного агрегату - наявність з чотирьох сторін
склопакетів, що збільшує кут оглядовості. Кольорове виконання в базовій
комплектації - біле.
Для корпуса пристрою використана оцинкована сталь з якісним полімерним
напиленням.
Холодильні шафи серії «Канзас»
Агрегат може бути
підключений до виносної системи. Є два варіанти виконання: 1200 і 800 літрів.
Двері можуть бути розпашними/розсувними. Пристрої з серії «Канзас», як і
«Мічиган», використовується для демонстрації охолоджених напоїв, молочних
продуктів і солодощів.
Поличок тут більше - цілих 8, що дозволяє розмістити більше продукції для
презентації і продажу.
Вітрина холодильна «Дакота» кондитерська
Ширина презентаційної площі
- 580 мм. Завдяки системі охолодження динамічного виду повітря буде рівномірно
розподілятися по всій площі вітрини. Це пристрій класу «Люкс». «Дакота»
оптимально підходить для використання в кафе, а також в торгових точках
невеликій площі. Це обладнання дозволить виставляти готові кондитерські вироби,
а також інші товари.
«Дакота» йде в різних виконаннях (є кілька кольорів ДСП), є можливість
використання декоративних елементів.
Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Стиль Хай-Тек
У базовому виконанні передбачено
5 поличок з загартованого скла. Завдяки модулю обертання і вітражному склу,
забезпечується ідеальний огляд. Це холодильне обладнання для бару,
кондитерських магазинів, ресторанів. Призначається для презентації солодощів:
апетитних десертів, тортів.
Можна встановлювати температуру від +3 до +10 градусів. Устаткування йде в
бронзовому кольорі.
Холодильна кондитерська шафа «Арканзас-R»
Вибираючи холодильне
обладнання для бару, варто звернути увагу на модель «Арканзас-R». Завдяки
поєднанню декількох полиць, модуля обертання і вітражних стекол, забезпечується
ідеальна презентація кондитерської продукції. Автоматично перестає рухатися при
відкритті дверцят.
Агрегат має динамічну систему подачі холоду. Йде в бронзовому кольорі.
Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Український стиль
Виконана в українському
стилі холодильна кондитерська шафа з серії Арканзас-R, - відмінний варіант для
презентації солодощів - десертів, тортів. Завдяки склу «панорама», містким
полкам і модулю обертання можна ефектно представити клієнтам продукцію.
Ця холодильна шафа добре виглядає в комплекті з вітриною «Дакота».
Холодильна кондитерська шафа «Арканзас-R Стиль Модерн»
Ця холодильна шафа
«Арканзас-R» має привабливий зовнішній вигляд, гармонійно доповнить інтер'єр
приміщення елементами модерну. Призначається для презентації десертів, тортиків
в кафе, барах, ресторанах тощо. Використовується динамічний режим подачі холоду
для забезпечення свіжості продукції протягом тривало часу.
Є можливість приєднання пристрою до автономного постачання холоду.
Шафа холодильної серії - Арканзас
Особливість конструкції -
це 2-сторонній огляд (стінки агрегату зроблені зі скла). Використовується для
презентації і продажу молочних продуктів, солодощів та різних напоїв. Може
приєднуватися до автономного постачання холоду.
У базовому варіанті йде 4 або 8 поличок. Якщо потрібно, можна встановити
додаткові.
Холодильна кондитерська шафа - Арканзас-R Стиль Класик
Демонструвати і продавати
тортики, чізкейк інші солодощі стане простіше з моделлю Арканзас-R, виконаної в
класичному стилі. Це один з кращих варіантів як за зовнішнім виглядом, так і по
надійності, функціональності.
Як і інші холодильні шафи з цієї серії, має вітражне скло, а також модуль
обертання поличок і пр.